13 Şubat 2008 Çarşamba

Facebook'tan bıkanlara

Facebook, çok hoş bir uygulama olabilir. Ama bazı kötü yönleri de yok değil.




Çağımızın internet nimeti Facebook, mazinin sararmış yapraklarında kalmış arkadaşlarla birlikte, popülaritenizle doğru orantıda artış gösteren bir davetiye yığınını da hayatınıza getiriyor. Bir zamanlar e-posta kutunuzu dolduran "FW: Bill Gates Servetini Dağıtıyor!" konulu postalar, şimdilerde yerini "Tarkan challenged you to the X quiz" formatına döndü. Facebook davetiyelerinden bahsediyoruz. Üyelik ayarlarınızdan e-posta bildirimini kapatsanız bile, Facebook sayfanıza girdiğinizde bir ton davetiye veya bildirim ile karşılaşmak can sıkıcı olabilir.

HEPSİNİ ENGELLEYEBİLİRSİNİZ
IgnoreAll sayesinde, tüm uygulama davetlerini tek tıkla reddetmeniz mümkün. Tarayıcınızın Sık Kullanılanlar bölümüne ekleyin, sonrasında Facebook uygulama davetleri sayfasına geldiğinizde, tarayıcıya eklenen IgnoreAll kısayol tuşuna basmanız, tüm davetleri reddetmeniz için yeterli olacaktır. Arkadaş ekleme istekleri ve grup davetleri ise bu işlemden etkilenmeden kalıyor.

Speed Racer, Mesmo TV, Nasılım, Kanka, İsim Analizi, Platonik ve kullanıcılar tarafından yapılmış sayılamayacak kadar uygulamadan sıyrılmak bu kadar basit. Artık Facebook'u daha sade ve erişilebilir şekilde kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Add to Google