11 Şubat 2008 Pazartesi

TTNET'ten sürpriz !

İnternetten mp3 indirmeye yeni bir boyut kazandıran TTnet'in şimdi bir sürprizi daha var.





Doğuş grubuyla anlaşma yapan TTNet yönetimi, çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyor.

Birçok farklı lisans anlaşması gerektiği için portal açılışı 2009’a da sarkabilecek. “İçerik toplayıcı” olarak NTV ve CNBC-e gibi markaları elinde bulunduran Doğuş grubuyla anlaşan TTNet, grubun elinde bulundurduğu mevcut programlar ile dizi ve filmlerin yanı sıra, yurtiçi ve yurtdışındaki başka TV kanallarıyla da anlaşma yaparak, video tabanlı içeriğin internet üzerinden kullanıcılara ulaşmasına imkân tanıyacak. Portaldan yapılacak içerik satışı tamamen yasal olacak. Tüm bu işlerin organizasyonunu ise Doğuş grubu üstlenecek.

BAYİDE ŞARKI SATILACAK

ADSL erişimi satmak dışında bu gibi alanlara yoğunlaşan TTNet, büyük mağazalarda ADSL’i hızda 17’ye katlayan VDSL2 hattı üzerinden içerik satışı yapacak. Film ve müzik içeriği yasal ve ucuz fiyatla son kullanıcılara ulaştırılacak. Kullanıcılar taşınabilir müzikçalar, multimedya oynatıcı veya hafıza kartlarıyla bu mağazalara gelerek diledikleri film veya müzik parçasını birkaç dakikada satın alabilecekler. TTNet’in müzik ve video portalı işiyle bire bir örtüşecek olan bu bayi çalışmasının Türk Telekom’un yeni yüzünü yansıtması bekleniyor.

VDSL2 SON KULLANICIYA ULAŞIYOR

Türk Telekom’un önümüzdeki dönemde pazara sunacağı VDSL2, hızlı internet hizmeti ilk etapta 30 megabit hızda olacak. Böylece ADSL erişiminin 8 kat üzerine çıkılacak. Bu arada VDSL2 ’nin hızı 70 megabite kadar ulaşabiliyor.

Bu limite ulaşıldığında ADSL’de şu anki en üst seviye olan 4 Mbit seviyesi 17 kat aşılmış olacak. Telekom, VDSL2 hizmetini ilk etapta 100 bin müşteriye ulaştırmayı planlıyor. VDSL2 sayesinde bant genişliği artacağından birçok yeni servisin önü açılacak. Sabit hatlar üzerinden görüntülü telefon görüşmesi ve internet tabanlı televizyon yayınları (IPTV) telefon abonelerine ulaştırılacak. 2007’nin son ayında müzik portalını hizmete açan internet servis sağlayıcısı TTNet, şimdi de video portalı açmak için girişim başlattı.

Milliyet

Hiç yorum yok:

Add to Google